accountancy administratie advies

Bedrijfsovernames B.V.

In een samenwerking tussen AACC accountancy en belastingadvies, Accoris Ondernemersservice  en  G.J. Wilbrink Ondernemingsanalyses is AACC Bedrijfsovernames in het leven geroepen. Door gebruik te maken van elkaars netwerk, kennis en kunde kunnen we onze klanten een nog breder pakket van specialisaties bieden.

Samenwerking

AACC Bedrijfsovernames BV staat voor “betrokken, laagdrempelig, flexibel en professioneel”. We kijken verder dan alleen de cijfers. Met AACC Bedrijfsovernames BV kun je je doelen bespreken en samen kiezen voor de juiste aanpak. We adviseren je bij het realiseren van deze doelen en kijken hierbij naar de (on)mogelijkheden. Bedrijfsovernames, zowel aankoop als verkoop, komen in vele vormen voor. En graag adviseren wij je hierbij. Hoe eerder wij bij het proces betrokken raken hoe beter we je van dienst kunnen zijn.  Om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen kijken we samen met onze klant naar de juiste balans tussen persoonlijke, zakelijke, emotionele en rationele afwegingen.

Koop of verkoop van een bedrijf doe je niet zomaar. Veelal zijn het voor voor ondernemers emotionele eenmalige processen, waarbij het om veel geld gaat.
AACC Bedrijfsovernames BV ondersteunt en adviseert je graag bij alle stappen van het aankoopproces en geeft je antwoord op de vragen die er op je pad komen. Wij hebben jarenlange ervaring met deze processen.

Waardebepaling

Of je je bedrijf wilt verkopen of juist een ander bedrijf wilt overnemen, in beide gevallen vormt de waardebepaling van de onderneming een belangrijk onderdeel in het proces van de aan- en verkoop van het bedrijf. De waardering van het bedrijf is vaak het startpunt van de onderhandelingen over de prijs die uiteindelijk wordt betaald. En de waardering van het bedrijf is een basis voor de financiering.  Een goede waardebepaling geeft je in alle omstandigheden een prima houvast om de juiste keuzes te maken.

Overname financiering

De financieringsaanvraag voor bedrijfsovername is een vak apart. Maar een vak waar wij gelukkig veel ervaring in hebben. Om jouw doel te realiseren, zullen wij samen met jou zorgdragen voor een goed onderbouwde financieringsaanvraag bij de geldverstrekker. Samen kijken we naar de meest geschikte financieringsmogelijkheden en welke condities voor jou het meest gunstig zijn. De financiering is een belangrijk onderdeel van de motor van uw bedrijf. Niet alleen de rente die je moet gaan betalen is belangrijk maar ook de te stellen zekerheden en overige voorwaarden zijn van belang. Het maakt  duidelijk of de overname voor jou haalbaar is.

Aankoopbegeleiding

Stel, je wilt een ander bedrijf overnemen. Wellicht is dat omdat je sneller wilt groeien of omdat je entree wilt tot een markt waar je nog niet actief bent. Of je hebt je oog laten vallen op een concurrent. Heb je al een bedrijf op het oog of ben je nog zoekende? Wat is de waarde van de onderneming? En is de aankoopprijs reëel? Hoe regel je de financiering? Wat wordt de rol  van de verkopende ondernemer? Wat doet de markt? De ervaren specialisten van AACC Bedrijfsovernames BV zullen je bijstaan en je helpen de juiste keuzes te maken.

Verkoopbegeleiding

Overweeg je om jouw onderneming te verkopen? Het verkoopproces is vaak ingewikkeld en emotie speelt een grote rol. Om het overzichtelijk te houden en je te helpen bij het maken van de juiste keuzes, knippen wij dit proces op in heldere stappen. Van het opzetten van de verkoopstrategie en de waardebepaling, tot het zoeken en benaderen van mogelijke kopers en het onderhandelen over de beste deal. Ook is het van belang om het bedrijf tijdig verkoopklaar te maken. Dit begint feitelijk al jaren voor de eigenlijke verkoop. Is jouw bedrijf verkoopklaar? Door middel van een snelle doorlichting kunnen wij helpen tijdig die stappen te zetten die noodzakelijk zijn voor optimale verkoop.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op.

Accoris Ondernemersservice
Singel 24
7411 HW Deventer
0570-640777
AACC
Deventerstraat 89
7322 JL Apeldoorn
055 – 368 55 55

 

 

Ze brengen me steeds weer een stapje verder.